Terug naar home

Valentijnsdag nadert en de vraag is dan niet alleen wat je iemand moet geven op deze speciale dag maar ook wat je iemand moet zeggen.

Soms is het moeilijk om je gevoel te omschrijven en  de juiste woorden te vinden. Toch is het op Valentijnsdag dé dag om je liefde onder woorden te brengen. Wij geven je hier inspiratie voor de mooiste en originele valentijn teksten. Stuur je vriend of vriendin een lief berichtje of schrijf deze lieve valentijn teksten op een valentijnskaart.

Deze teksten en meer komen uit de Pot Vol Liefde Valentijns editie.

Lieve valentijn teksten om je waardering te tonen

Het is mooi om iemand je waardering te tonen, om te laten zien dat de ander gezien wordt en dat je hem of haar waardeert voor wie hij of zij is. Gebruik bijvoorbeeld deze lieve valentijn teksten:

 • Ik zie wie je bent, elke dag een stukje meer. Hoe meer ik van je zie, hoe meer ik je waardeer.
 • Jij hebt zoveel te geven. Ik ben zo blij met jou in mijn leven.
 • Zo blij dat jij mijn maatje bent Ik kan het haast niet geloven Wat bof ik toch met jou Jij brengt het beste in mij naar boven

Lieve teksten om iemand te laten weten dat jij er voor hem of haar bent

Stuur je partner een lief berichtje om te laten weten dat, wat er ook gebeurd, jij er voor hem of haar bent.

 • Je kunt alles met mij delen Je pijn en zorgen. Ik ben er voor je, niet alleen vandaag maar ook morgen.

Mooie valentijn teksten om iemand een compliment te geven

Zeg je partner wat je zo mooi, bijzonder en geweldig aan hem of haar vindt. Gebruik bijvoorbeeld de volgende lieve valentijn teksten:

 • Je glimlach schittert, je ogen sprankelen. Met jouw energie, maak je mij aan het wankelen.
 • Je bent mooi. Wanneer je huilt of lacht, door jouw ogen schijnt jouw kracht.
 • Jij bent zo bijzonder. Dat is geen compliment, het is gewoon de waarheid over wie jij bent.
 • Jouw hart is zo mooi en puur, vol met liefde passie en vuur.
 • Je bent mooi! Niet alleen je huid of je haar maar jouw ziel is het mooiste exemplaar.
 • Jij bent onweerstaanbaar. Prachtig, liefdevol en betrouwbaar. Maar bovenal: mij zo dierbaar.

Liefdes teksten om te vertellen hoe blij je bent met jullie relatie

Op Valentijnsdag staan we niet alleen stil bij hoe geweldig de ander is, maar ook hoe geweldig de band tussen jullie is. Schrijf of stuur bijvoorbeeld een van de volgende lieve teksten voor valentijn:

 • Laten we samen groeien, ontdekken en helen. Samen bloeien en onze liefde delen.
 • Liefde is niet altijd iets groots maar soms juist heel klein. Zoals de kleine momenten samen die vind ik zo fijn.
 • Bij jou voel ik me fijn. Bij jou kan ik mezelf zijn. Wanneer we samen zijn is het alsof de tijd stilstaat. Alsof jij en ik alleen hier zijn en de rest van de wereld even niet bestaat.

Lieve teksten om je je vriend of vriendin op Valentijnsdag te vertellen dat jij voor hem of haar kiest.

Misschien wil je op Valentijnsdag iemand je liefde verklaren, of wil je nog eens benadrukken dat jij 100% kiest voor je partner. Zelfs als je al getrouwd bent is liefde een keuze en elke dag opnieuw kies je weer voor elkaar. Al lijkt het vanzelfsprekend, het kan veel betekenen voor je partner om dit nog eens te benadrukken. Gebruik bijvoorbeeld een van deze lieve teksten:

 • Elke dag opnieuw kies ik voor liefde, kies ik voor jou!
 • Bij jou wil ik zijn… Niet alleen voor nu of even maar voor de rest van mijn leven.
 • Het staat in de sterren geschreven dat wij dit leven samen mogen beleven.

Liefdes teksten die de moeilijke momenten erkennen

Laten we eerlijk zijn, liefde gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn. Er zijn altijd moeilijke momenten. En het is juist door die momenten dat de liefde groeit. Wees daarom ook eerlijk en erken de moeilijke momenten. En laat je partner zien dat er ondanks die momenten ontzettend veel van hem of haar wordt gehouden. Hierbij een aantal lieve valentijn teksten ter inspiratie:

 • Liefde is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Liefde is ondanks de hobbels er toch voor elkaar zijn.
 • Door slagen en falen, door weer en wind, jij bent het die mij steeds weer vindt .
 • We delen lief, we delen leed. We delen een leven, samen compleet.
 • Liefde is loslaten en vertrouwen dat wat er ook gebeurt er altijd van je wordt gehouden.
 • Al zit het soms tegen, en moet ik stormen doorstaan, met jou in mijn leven kan ik alles aan!

Valentijn cadeautip

Liefde is iets moois, en dat vieren we elke dag. Maar op Valentijnsdag geven we hier nét wat meer aandacht aan. We hopen dat je met deze lieve teksten voor valentijn aan de slag kunt en dat je hier inspiratie uit kunt halen.

Al deze teksten komen uit de Pot Vol Liefde – Valentijns editie. Dit is een pot met 52 kaartjes waar deze en meer lieve teksten voor je vriend of vriendin in zitten. Zo kun je iemand elke dag of week een lieve tekst geven. Geef iemand extra liefde deze Valentijnsdag met de Pot Vol Liefde Valentijns editie.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:

De waardering van leefvolliefde.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 37 reviews.
0