Terug naar home

Hoe voel jij je wanneer je een compliment krijgt? Grote kans dat het een lach op je gezicht tovert en je de rest van de dag net wat vrolijker en positiever door de dag gaat. 

Complimenten en positieve aandacht zijn zo simpel maar hebben een enorme kracht. Het maakt zoveel verschil in iemands leven. Op het werk zorgt het er zelfs voor dat mensen meer gemotiveerd zijn en met meer plezier naar het werk gaan. Genoeg reden dus om je collega’s vaker complimentjes te geven!

Nationale Complimentendag vieren op het werk

Elk jaar op 1 maart is het nationale Complimentendag. Een dag om elkaar in het zonnetje te zetten en uit te spreken wat je zo aan de ander waardeert. Complimenten geven mag natuurlijk elke dag, maar op deze dag staan we er eens extra bij stil. Maar wat doe je nu op zo’n dag? En hoe kun je op een originele manier complimentendag vieren op het werk? Wij geven de leukste complimentendag ideeën voor op het werk.

1. Complimentenkaartjes verstoppen

Verspreid kleine complimentenkaartjes door het kantoor. Verstop ze op bureaus, in de koffieruimte, op de printer of zelfs in de keuken. Op deze manier kunnen collega’s gedurende de dag verrast worden met onverwachte positieve boodschappen. Het maakt de sfeer speels en zorgt ervoor dat complimenten op diverse plekken worden ontdekt.

2. Begin en eindig de vergadering met een compliment

Geef een positieve draai aan zakelijke bijeenkomsten door de vergaderingen te starten en te eindigen met complimenten. Laat iedereen kort delen waar ze waardering voor hebben binnen het team. Het creëert een positieve sfeer en zorgt voor een goed begin en einde van de werkdag.

3. De complimentenmuur

Creëer een speciale muur of een bord in het kantoor waar collega’s elkaar openlijk complimenten kunnen geven. Laat iedereen kaartjes of post-its met complimenten achterlaten voor hun collega’s. Zo tover je een glimlach op iemands gezicht elke keer wanneer er iemand langsloopt. Én het nodigt uit om nóg meer complimenten op te schrijven.

4. Geef cadeautjes met complimenten

Verwen je collega’s met kleine cadeautjes vergezeld van persoonlijke complimenten. Dit kan variëren van een favoriete snack tot een handgeschreven kaartje. Het laat zien dat je de inzet en bijdragen van je collega’s waardeert en maakt Complimentendag extra speciaal.

5. Complimentenbingo

Maak een bingokaart met verschillende complimenten en verdeel deze onder de collega’s. Wanneer iemand een compliment ontvangt dat op hun bingokaart staat, kunnen ze het afstrepen. Het stimuleert positieve interacties en maakt Complimentendag interactief.

Door deze ideeën toe te passen, wordt Complimentendag op het werk niet alleen een dag om waardering te uiten, maar ook een dag vol plezier, positiviteit en teambuilding. Het versterkt de band tussen collega’s en draagt bij aan een positieve werkomgeving én een betere mentale gezondheid.

De leukste complimentjes voor je collega’s

Maar wat zeg je dan als je een compliment aan een collega geeft? Om je te inspireren geven we hier een paar mooie voorbeelden:

  • Het lijkt misschien een vanzelfsprekendheid maar ik ben je dankbaar voor je inzet en je tijd
  • Jij haalt het beste in anderen naar boven. Je inspireert hen om in zichzelf te geloven.
  • Jij bent een inspiratie voor velen, blijft altijd jouw wijsheid en inzichten delen.
  • Het is fantastisch om jou te kennen!
  • Jij hebt een fijne energie. Waar jij bent, breng je harmonie.
  • Bij jou voel ik me gehoord. Je luistert oprecht naar elk woord.
  • Met jouw creativiteit zie jij in alles een mogelijkheid
  • Bedankt dat jij er bent!

Deze complimenten en meer kun je vinden in de complimentkaartjes van de Pot Vol Complimenten

Hoe verras jij je collega’s met nationale complimentendag?

Deze artikelen vind je vast ook leuk:

De waardering van leefvolliefde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 71 reviews.
0