Terug naar home

Soms kom je verhalen tegen van mensen die je raken en inspireren. Het verhaal van Priscilla is er zo een. Toen Priscilla (31) ernstig ziek was, kreeg ze van haar zus een Pot Vol Liefde. Deze pot heeft uiteindelijk veel voor haar betekend. Positieve affirmaties hielpen haar in het genezingsproces. Hieronder deelt ze haar verhaal.

“Hoe een pot vol liefde naar mijn inziens iedereen kan genezen."

De diagnose

Op mijn 26ste viel ik opeens uit; op mijn werk kon ik niet meer praten, mijn lichaam schakelde helemaal uit. Ik begreep er niets van en toch was ik één miljoen grenzen over gegaan. Mijn leven bestond tot dat moment eigenlijk alleen maar uit overleven, presteren en piekeren. Na een aantal hele heftige jaren van onzekerheid en opkrabbelen gebeurde het op mijn 29ste weer… Ik verviel in oude patronen. Ik kon mijn brein niet zodanig op dat punt aansturen om wel de juiste richting op te gaan. Ik probeerde er bovenop te komen maar het lukte niet. Toen ik plots bij de dokter terecht kwam en in het ziekenhuis bleek dat ik een hele grote tumor in mijn borst had, begreep ik dat. Mijn bewustzijn groeide en ineens viel alles op zijn plek. Het was een schok maar tegelijkertijd was het precies wat ik nodig had. Alles viel op zijn plek en ik kon weer sturing geven aan mezelf. 

“Een tumor in mijn borst… Het was een schok maar tegelijkertijd was het precies wat ik nodig had”

Het proces

In doodsangst lag ik op mijn yogamat, ik wilde niet bewegen. Ineens voelde ik wat er binnen mij afspeelde en hoe erg het er aan toe was, en daar schrok ik van. Ik besloot alles aan te kijken en in mijzelf te onderzoeken. Alles voelde zwaar, gehaast, gespannen, ongeduldig, hatelijk, gefrustreerd, pijnlijk, ongezien, overwerkt, ongelukkig, niet accepterend, beschuldigend, bekritiserend, onrustig. Ik moest nog beginnen aan chemotherapie.

“Het enige dat mij erdoorheen hielp was affirmeren”

Op dat moment was het enige wat mij erdoorheen hielp affirmeren. De verhalen die we tegen onszelf vertellen kloppen vaak niet. Maar we realiseren ons niet dat onze gedachten creatief zijn en als we ze blijven denken dan worden het geloofsovertuigingen. Ik kwam erachter dat ik mijn hele leven lang, allerlei negatieve gedachten had geoefend.OEPS! Dus ik besloot tegen mezelf te praten zoals je tegen een klein kind praat; liefdevol, positief en aanmoedigend. “Jawel ik kan dit wel en ik kom hier niet alleen goed uit maar ik kom hier fantastisch uit. Dan ben ik de beste versie van mezelf die ik hoor te zijn". “ ik ben grenzeloos, ik ben speciaal, ik kan alles”.  Als een tape bleef ik dit herhalen dag in dag uit. “Niets of niemand heeft macht over mij want in mijn gedachten heb ik alle vrijheid om te denken wat ik wil”. “ ik ben aan het genezen”, “ dit is het begin van een transformatie” “ verandering is mooi en goed”. “ de tumor is in mijn gekomen door de omstandigheden waarin ik zit en op dezelfde manier genees ik die tumor ook weer”. “ ik ben mooi en iedereen houdt van mij”. 

Genezing

Een jaar lang heb ik elke dag 3,5 uur per dag gemediteerd en elke dag wel iets verwerkt of opgelost wat naar boven kwam ( mijn gevoelens die ik jaar in jaar uit geblokkeerd had). In de tussentijd fluisterde mijn partner positieve affirmaties in mijn oor op dat matje. Ik heb 9 zware chemokuren gehad  en een maand lang bestraling. Het advies was dat mijn borst eraf moest maar dat voelde niet goed en ik heb besloten die te houden. Daar put ik veel kracht uit. Ik besloot mijn leven weer in eigen handen te nemen. De tumor heb ik zien verdwijnen als sneeuw voor de zon en de affirmaties begonnen allemaal te werken. Mijn omgeving veranderde, ik zag in ene overal positieve signalen. Daar waar ik in het begin van alles schrok. En alle mensen op straat begonnen liefdevol naar me te lachen. Alles veranderde positief daar waar mijn hart heelde en meer lucht kreeg.

“Ik besloot mijn leven weer in eigen handen te nemen”

Alles draait om liefde

Na alles wat ik nu heb meegemaakt ben ik tot de conclusie gekomen dat alles om liefde draait. En het ultieme gevoel van liefde helend is voor lichaam en geest. Toen mijn zus in de periode die een hel leek voor mij maar toch de hemel bleek te zijn, met een Pot Vol Liefde kwam, kreeg ik troost. De troost bleek dat ik in mijn hoofd alles mag denken wat ik wil. Dat ik mijn leven en lot kan sturen door mijn eigen gedachten. Het ziekenhuis had het tegenovergestelde effect op mij omdat tijdens die momenten de onzekerheid en angst toe sloeg, en ik flink aan de tand werd gevoeld om mezelf staande te houden. Ik bleef mijn gedachten dagelijks trainen. Geen prognoses en diagnoses konden mij uiteindelijk nog raken omdat ik besloot te geloven in mijzelf. Ik ontdekte dat ik mezelf jarenlang had mishandeld met kritiek in mijn eigen hoofd en ik kon door de affirmaties veranderen en weer lief worden voor mezelf. Dat lukte met kleine stapjes, door op de yogamat te zitten en anders tegen mezelf te praten. Lang gekoesterde verbittering en verdriet kwam omhoog en liet ik los. Elke dag keek ik naar mijn babyfoto en voelde weer iets, liefde. Elke dag iets meer. Ik begon alles los te laten wat mij niet meer diende, wat zelfs doorwerkte tot op celniveau. 

“Toen mijn zus in de periode die een hel leek voor mij maar toch de hemel bleek te zijn, met een Pot Vol Liefde kwam, kreeg ik troost.”

Daar waar afwijzing of het gevoel niet genoeg te zijn soms de overhand neemt, is een Pot Vol Liefde het lichtje dat we allemaal wel kunnen gebruiken. Onderschat niet de kracht van een kleine stap in de juiste richting en positieve groei. We hebben allemaal steun en liefde nodig. Affirmaties, de juiste woorden en gedachten kiezen, maar ook doorgeven is liefde voor mij. 

Deze artikelen vind je vast ook leuk:

De waardering van leefvolliefde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 84 reviews.
0