Terug naar home

Twee ondernemende moeders slaan handen ineen met nieuw initiatief

Margot Wit, hoofdredacteur van Meer voor Mama’s en Suzanne Nakhla, oprichter van Leef Vol Liefde zochten elkaar op. Als moeders en ondernemers weten zij uit eigen ervaring hoe snel je jezelf voorbij loopt als moeder. Ze hebben dan ook een gezamenlijke missie: drukke moeders een jaar lang een hart onder de riem steken. Ze lanceren een nieuw initiatief: een speciale Meer Voor Mama’s editie van Pot Vol Liefde. Deze special edition van Pot Vol Liefde bevat voor iedere week een liefdevolle spreuk voor moeders in een stijlvolle glazen pot. Leuk om jezelf in drukke tijden in het zonnetje te zetten en om vrouwen te stimuleren om meer van zichzelf te houden.

Een pot vol liefde voor drukke moeders 

Moeder, werknemer, partner, vriendin: vrouwen die moeder zijn geworden hebben vele rollen. En er wordt verwacht – of verwachten ze dat van zichzelf? – dat ze al die rollen tegelijk en tot in de puntjes kunnen vervullen, iedere dag. Maar hoe zorg je er als moeder voor dat je jezelf daarbij niet voorbij loopt? 

Suzanne en Margot hebben de handen ineengeslagen om die drukke moeders te ondersteunen met een rustmoment, met positieve en liefdevolle aandacht voor zichzelf. In de speciale Meer Voor Mama’s editie van Pot Vol Liefde zitten 52 kaartjes met spreuken, affirmaties en reminders speciaal voor de vrouw die ook moeder is.

Hoe werkt het? 

Je kunt iedere week of wanneer je er behoefte aan hebt, een kaartje uit de pot halen. Ieder kaartje bevat een spreuk of tekst. Als reminder om milder voor jezelf te zijn, om je een positieve boost te geven of om je erover na te laten denken wat het voor jou betekent. Je kunt de kaartjes gebruiken als rustmoment, om neer te zetten als geheugensteuntje, maar ook om weg te geven aan iemand die je lief is. Met 52 kaartjes in de pot zit er voor een jaar aan liefde in.

Op de eerste plaats 

Margot: ‘Zodra je moeder wordt, verandert je rol in het leven compleet. De valkuil is dan dat je jezelf soms op de allerlaatste plaats zet: pas ná moeder, partner, ondernemer of werknemer en manager van het huishouden. Toen Suzanne en ik in gesprek raakten hierover, bleek dat we hierin hetzelfde staan: de behoefte aan aandacht voor onszelf naast al die andere rollen die we hebben. Moeders mogen meer van zichzelf houden, vinden wij. Met de Meer Voor Mama’s editie van Pot Vol Liefde willen we vrouwen een rustpunt geven waardoor ze ook aandacht aan zichzelf, hun doelen en dromen kunnen geven. Dat ze zichzelf even op de eerste plaats zetten, zodat ze al die rollen ook weer vol energie kunnen invullen.’

Je kunt er pas voor anderen zijn wanneer je eerst voor jezelf zorgt 

Suzanne: ‘Moeder zijn is het mooiste wat er is. Maar toch ben ik meer dan alleen een moeder. Ik ben meer dan de vrouw van, de ondernemer, de vriendin. Vaak vergeten vrouwen zichzelf en daarmee ook wat ze leuk vinden en wat ze willen in het leven. Zelf heb ik dit ook ervaren. Toen ik in een burn-out zat schreef ik kaartjes met positieve en liefdevolle teksten aan mezelf. Zo herinnerde ik mezelf eraan dat ik waardevol ben, ertoe doe en dat ik rust mag nemen en van het leven mag genieten. Dit gun ik anderen ook. Daarom ben ik Pot Vol Liefde gestart en zo is ook deze special edition van de Pot Vol Liefde in samenwerking met Meer voor Mama’s ontstaan. Om moeders eraan te herinneren dat ze zichzelf juist meer liefde en aandacht mogen geven. Want je kunt er pas écht voor anderen zijn wanneer je eerst voor jezelf zorgt.’

Deze artikelen vind je vast ook leuk:

De waardering van leefvolliefde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 94 reviews.
0