Terug naar home

Moeders en zelfzorg. Het schiet er, als ik om me heen kijk, bij de meeste moeders nogal eens bij in. Dat heeft ongetwijfeld bij iedere moeder een andere reden. Druk met een part-time baan, het huishouden, het sociale leven, andere verplichtingen, allerlei dingen waarvan je als moeder het idee hebt dat ze moeten. En dan, dan is het tijd voor mama. Maar is er dan eigenlijk nog wel tijd? Of begint dan de hele riedel weer opnieuw? Het gevolg van het gevoel altijd maar van alles te moeten. Ik heb zelf ondervonden, ook al voordat er kinderen waren, dat loopt niet altijd goed af. Altijd de druk van de maatschappij, sociale verplichtingen, werkdruk, een huis wat perfect schoon moet zijn en altijd maar door blijven gaan. Nooit rust, nooit even een moment voor mijzelf. Hoe zit dit bij jou, lieve mama? Herkenbaar?

Ik koos voor mezelf

Het werd tijd voor mij om een pas op de plaats te nemen, tijd voor mezelf te nemen, hoe moeilijk dat ook soms is met twee kinderen om je heen. Met goede professionele hulp sta ik waar ik nu sta. Weet ook dat het niet erg is om hulp te vragen. Vergeet niet dat je een leukere mama bent voor je kinderen wanneer jij goed in je vel zit. En natuurlijk mag je moe zijn en natuurlijk mag je af en toe even geen zin in de dag hebben. Maar als jij je over het algemeen goed voelt, fijn voelt en gelukkig bent, dan merken jou kinderen dat ook. Ze zijn tenslotte jou spiegel. Ik heb uiteindelijk het besluit genomen om voor mezelf te kiezen. Ik heb mijn stressvolle, drukke baan opgezegd en richt me nu volledig op mijn kids. Daarbij heb ik ervoor gekozen om te bloggen over het moederschap en alles wat daarmee samenhangt. Bloggen is iets wat ik al heel lang wilde en ook erg leuk vind. Het is voor mij is om mijn gedachten op orde te krijgen. Ik krijg er energie van en vind het leuk om andere mama’s tips te geven over van alles en nog wat. Ik ben begonnen met schrijven op mijn Instagram account en sinds kort is daar een blog website bijgekomen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Fulltime thuis zijn en voor de kids zorgen is echter ook een hele uitdaging. Om thuis alles in goede banen te leiden probeer ik zoveel mogelijk te plannen en kijk ik wat ik kan doen om dingen voor mijzelf makkelijker te maken. Ik kies er bijvoorbeeld voor om alle houdbare boodschappen thuis te laten bezorgen en alleen verse producten in de supermarkt te halen. Zo zijn de tripjes naar de supermarkt kort en vinden de kids het ook leuk. Ik plan voor de hele week wat ik wil eten, dan weet ik ook precies wat ik moet bestellen en wat ik moet kopen wanneer ik met de kids de supermarkt bezoek. Dit is maar één voorbeeld. Ik probeer eens per week in de avond alles op de planning te schrijven. Het houd de dag en de week overzichtelijk en zie in één oogopslag wat ik niet moet vergeten. Hierdoor stroomt mijn hoofd ook niet over met alles wat ik probeer te onthouden. Want als je eenmaal moeder bent geworden, dan is je geheugen niet meer wat het ooit was.

Elke week een leuke kaartje

Tevens probeer ik voor de kinderen voor rust en regelmaat te zorgen. Ook de kids weten wat er komen gaat. We gaan bijvoorbeeld elke dag even een stukje wandelen. Routine bij de kids zorgt voor rust bij hun, dus ook bij mij als moeder. En rust is toch wel echt een keyword. Sinds kort is er een nieuwe routine ontstaan, voor zowel mijzelf als de kids. Namelijk een kaartje uit de ‘pot vol mindful moments’ en een kaartje uit de pot ‘ pot vol liefde voor kids’. Voor elke week een nieuw kaartje. Elke week een nieuw moment voor mijzelf. Mindful leven past helemaal bij de nieuw ik. Deze pot is dus ook een ideaal product, omdat het helemaal past in mijn aangepaste stijl van leven als mama. Ook de kaartjes uit de pot voor de kids zijn erg leuk. De jongste snapt er nog weinig van, maar de oudste vindt het erg leuk om aan het einde van de dag de vraag van het kaartje te beantwoorden. Hij ziet dit als een spelletje. En wij sluiten er de dag mooi mee af.

Kies jij ook voor een moment voor jezelf?

Ik heb mijn lieve kinderen om voor te zorgen, het huishouden, sociale bezigheden, mijn blog én op de juiste momenten even tijd voor mijzelf zodat alles in balans blijft. Dus ben jij op zoek naar een moment voor jezelf, wat makkelijk in te passen is in je bestaande routine, dan kan ik de ‘pot vol mindmul moments’ zeker aanraden. Denk je dat deze pot niet bij jou past? Er zijn nog heel veel meer potten gevuld met liefdevolle boodschappen die even kunnen zorgen voor een bewust momentje voor jezelf. 

Vergeet niet, lieve mama, jij verdient echt elke dag even een moment voor jezelf! Wees lief voor jezelf en zorg goed voor jezelf.

Deze artikelen vind je vast ook leuk:

De waardering van leefvolliefde.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 84 reviews.
0